Reactie gemeente op ingezonden E-mail heer van Tol

Eerder deze week kreeg de redactie van De Digitale Stad Nieuwegein een ingezonden mail van de heer van Tol. De gemeente Nieuwegein gaf daarop vandaag de volgende reactie:

Gemeente zet fout recht

De gemeente is in de openbare bekendmaking van 9 juni vergeten te vermelden dat op de per 1 oktober in te voeren Parkeerverordening de ‘procedure tijdelijke referendum wet’ van toepassing is. Daarom is deze publicatie ingetrokken en is er op 16 juni een nieuwe openbare bekendmaking geplaatst dat het besluit op de Parkeerverordening referendabel is. Dat betekent dat de reactietermijn van drie weken op 16 juni opnieuw is ingegaan. Mensen die een referendum wensen over de parkeerverordening, kunnen tot 6 juli 2004 op het gemeenthuis terecht om een handtekening te zetten. Wilt u weten hoe u dat kunt doen, kijk dan op www.nieuwegein.nl (kijk onder ‘gemeentebestuur’ en ‘besluitvorming en inspraak’). Als u naar het gemeentehuis komt om een handtekening voor de referendumaanvraag te zetten, vergeet dan niet een legitimatiebewijs mee te nemen.

Eventueel referendum alleen over de parkeerverordening

Er kan een referendum worden aangevraagd over de Parkeerverordening. Daarin wordt geregeld hoe de parkeerregulering wordt ingevoerd. Dus zaken als de bezoekersregeling en het uitgiftebeleid van de vergunningen. Als er een referendum komt, gaat het alleen over deze zaken.

Er is geen referendum mogelijk op het besluit tot de invoering van parkeerregulering, de tarieven en de aanwijzing van de gebieden waar parkeerregulering wordt ingevoerd. Die besluiten zijn al genomen door de gemeenteraad. Daar is destijds inspraak op mogelijk geweest, daar is veel gebruik van gemaakt en daar is door college en Raad ook rekening mee gehouden.

Raadgevend referendum

Als er een referendum komt, dan is de uitkomst van het referendum een advies aan de gemeenteraad. Het staat de gemeenteraad vrij om dit advies op te volgen of naast zich neer te leggen.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren