Ravioli met geroosterde groenten en Mozarella

Deze raviolischotel is lekker en gezond, met name door de verse, gegrillde groenten die je gebruikt. Zet hem voor het opdienen nog een minuutje of tien onder de grill om de Mozarella te laten smelten.

Voor 3 tot 4 personen:
1 flinke ui
1 teen knoflook
1 paprika
1 courgette
2 tomaten
1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden
zout en peper
handje verse basilicum
olijfolie
1 (of 2) bakje(s) verse Ravioli met kaas (AH)
bakje minimozarella (Lidl)

Voor de saus:
ruim ¼ liter tomatensap
½ glas rode wijn
1 eetlepel maïzena
1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
Zout en peper

Extra: grote zeef; diepe bakplaat (evt. met siliconenbakvel); ovenschaal; steelpan met deksel

Verwarm de grill van de oven.
Zet een grote pan ruim water op en breng aan de kook.
Pel de ui en snij deze in maantjes.
Pel de knoflook en snij deze fijn.
Was de paprika, verwijder zaden en zaadlijsten en snij de paprika in stukken.
Was de courgette, verwijder de steelaanzet en snij de courgette in kwart-blokjes.
Was de tomaten en snij ze in stukken (niet te grof, niet te fijn).
Snij de blaadjes basilicum wat fijner.
Leg het bakvel op de bakplaat en verdeel de groenten en de basilicum erover.
Besprenkel de groenten met olijfolie en bestrooi ze met de Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak.
Schuif de bakplaat 2 richels onder de grill in de oven en laat 10 minuten grillen.
Intussen de Ravioli in de pan kokend water gooien en weer aan de kook latenkomen.
De kookpit laag zetten en de ravioli in 5 tot 7 minuten gaar laten worden.
De ravioli afgieten in een grote zeef en uit laten lekken.
Na 10 minuten de groenten op de bakplaat omscheppen en opnieuw 10 minuten laten grillen.
Intussen het tomatensap aan de kook brengen in een steelpan.
De maïzena door de wijn roeren en dit onder goed roeren bij het tomatensap gieten.
Laat de saus binden en voeg Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak toe.
Laat de saus op een lage pit even doorpruttelen, met het deksel op de pan tegen het spetteren.
Een beetje olijfolie over de bodem van de ovenschaal druppelen en de Ravioli in de ovenschaal doen.
De geroosterde groenten over de Ravioli scheppen.
De tomatensaus over de groenten gieten.
De bolletjes Mozarella over de schotel verdelen en de ovenschaal nog een kleine 10 minuten onder de grill zetten.
Serveer de pastaschotel met een wat eenvoudige (tomaten)salade en/of wat ciabatta of (stok)brood met olijfolie en eventueel wat tafelzuur.

Vegetarisch hoofdgerecht
Tijd ca. 45 minuten
Bron: eigen recept

Tip
Je kunt ook wat (halve) plakken pompoen bij de geroosterde groenten meeroosteren. Geen Mozarella in huis, maar wel fèta of een andere witte, zachte kaas? Deze kun je ook prima gebruiken. Snij het in blokjes of plakjes. Zelfs een niet te sterke blauwaderkaas is lekker op deze schotel.

Vragen, opmerkingen of suggesties? Of hebt u ook een leuk recept voor deze rubriek? Mail naar olgahansen@pen.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk