Raadsvergadering in November

In de extra raadsvergadering van 21 november staat de benoeming van een nieuwe wethouder centraal. De VVD heeft de heer J.A.N. Gadella voorgedragen voor de vacature, die is ontstaan door het vertrek van de heer A.W. Kolff. De raadsvergadering vangt aan om 19.00 uur en duurt tot 19.30 uur. Locatie is uiteraard de raadzaal.

Na de raadsvergadering vindt in de raadzaal een raadsinformatiebijeenkomst plaats over het onderwerp “Vorming Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Utrecht”. De aanleiding voor de oprichting van deze dienst ligt in een ramp en een aantal incidenten, die landelijk hebben laten zien dat de samenwerking tussen handhavende instanties beter kan. Ook Nieuwegein wordt verplicht om een aantal wettelijk taken op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving binnen het domein milieu bij de RUD-U uit te laten voeren. Tijdens de informatiebijeenkomst worden de ontwikkelingen nader toegelicht aan de hand van een presentatie en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Vervolgens zal de raad in de vergadering van 19 december 2012 worden gevraagd in te stemmen met het “koersdocument” over de vorming van de RUD-U. Dit document geeft verder richting aan de vorming van deze RUD-U.

Tot slot is er op 28 november 2012 de reguliere raadsvergadering. Op de agenda voor deze vergadering staan in ieder de Najaarsnota 2012 en de startnotitie over het Gemeentelijk Mobiliteitsplan + ter bespreking. Het presidium stelt de voorlopige agenda voor deze bijeenkomst op 21 november a.s. vast. Aansluitend wordt de agenda uiterlijk 23 november op het raadsinformatiesysteem gepubliceerd (zie onder).

Alle bovengenoemde bijeenkomsten zijn openbaar; u kunt deze vergaderingen dus geheel of gedeeltelijk bijwonen. De stukken voor de bijeenkomsten tot en met 21 november vindt u op het raadsinformatiesysteem (ris.nieuwegein.nl ). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de griffie via telefoonnummer 14 030.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk