Raadslid loopt bijna 600 km door Nieuwegein

‘Het reces voor de gemeentreraad is dit jaar gebruikt om met het mooie weer de wijken in Nieuwegein te voet te verkennen’ aldus raadslid John Houtzager van het CDA in Nieuwegein tegenover onze redactie. Houtzager wist niet van te voren dat hij in zijn vakantie zo een 600 km zou lopen door zijn gemeente. Niet alleen de doorgaande wegen zijn gelopen, maar vooral de stukjes waar je echt de wijk voor in moet gaan. Zoals bijvoorbeeld de paadjes achter de woningen, de geluidswal en doodlopende straatjes.

Houtzager: ‘De wandeltochten hebben een zeer goed beeld van onze stad gegeven. Tijdens de gevoerde gesprekken onderweg, bleek dat er veel inwoners tevreden zijn met hun woonomgeving. Het hoeft allemaal niet zo luxueus. Veel opmerkingen werden geplaatst over de wildgroei aan groen en het verzakken van straten, rioolputten en ongelijk- of losliggende stoeptegels. Overhangende takken van struiken en bomen uit de tuinen van bewoners maakte het meer dan eens noodzakelijk van de stoep af te stappen om de weg te vervolgen. Als men aan de groeiwijze van boom of struik denkt, is het niet verstandig om de stam vlak naast de erfgrens te poten. Niet geheel onverwacht was het beeld dat de bewoners vaak dichtbij hun woning of werkplek denken. Hier moeten wij als Raad iets aan gaan doen. Voor de gemeente Nieuwegein is zeker de promotie en de bezetting van het Servicenummer voor het doorgeven van klachten een goede zaak.’

Houtzager vindt dat ook inwoners eens door hun wijk moeten lopen of een ander wijk te doorkruizen. ‘Wijkwandelroutes met namen van bomen en bijzondere bebouwing zijn onder andere een goede basis om de gemeente beter te leren kennen’ aldus Houtzager. De ervaring van deze wandelingen zal hij meenemen in zijn functie als raadslid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren