Raadsel rond wiebelende Karosbrug

Er komt geen vervangende brug over de A.C. Verhoefweg ter vervanging van de voetgangersbrug bij de Karosdrift. Bewoners hadden een verzoek ingediend maar kregen een negatief antwoord van de gemeente. Een noodbrug blijkt onmogelijk aan te leggen. Hierdoor ondervinden de bewoners in Batau zuid veel hinder want de brug was de enige manier om snel lopend in het stadscentrum van Nieuwegein te komen. Nu moet er omgelopen worden via de Noordstedetunnel.

Eind maart werd de voetgangersbrug in opdracht van de gemeente afgesloten voor voetgangers en overige gebruikers. De brug vertoont een probleem met de constructie. Gebruikers merkten dat doordat de brug wiebelde bij gebruik. Reeds in 2007 is de brug afgesloten geweest vanwege het verrotten van het hout van de grondkering. Ook toen moest worden omgelopen via de Noordstedetunnel.

‘Er wordt een aantal scenario’s onderzocht. Hoe lang dit duurt, kan nog niet worden gezegd. De gemeente realiseert zich het grote ongemak nu de brug buiten gebruik is. Maar de veiligheid heeft prioriteit. Een noodbrug aanleggen is technisch niet mogelijk omdat er geen ruimte is om een noodbrug ter plekke aan te laten sluiten op een bestaand voetpad’ aldus Xandra Feije van de gemeente Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk