PVV wat nu

Laten we beginnen om mede namens mijn partij, de Verenigde Senioren Partij, iedereen hele fijne feestdagen en een goed 2010 te wensen. Dat er rust in uw hart mag komen en de problemen weer terug gebracht mogen worden tot wat echt belangrijk voor u is.

Zo was daar de minarettenkwestie in Zwitserland. Voor velen weer aanleiding voor allerlei analyses en soms heel veel emotie. Wat mij het meeste opvalt is het verschil in denken van die zwijgende meerderheid en het gezucht van de bewindvoerders. In Zwitserland is dat al net zo als bij ons. Op hoofdlijnen komt het erop neer dat de keuze van al die Zwitsers slecht voor het land en de economie is. Dat er kennelijk bij de meerderheid van de stemmers andere gevoelens zijn, doet dan niet ter zake. Dat er best redenen zijn voor die andere gevoelens ook niet. Jarenlang is dat in Nederland ook al zo! Ondanks de waarschuwingen van Fortuyn en het agressieve gedrag van Wilders die ook heel zinnige dingen over een aantal misstanden aankaart. Nee we gaan door met ons druk maken over de verhouding van de krachten in den Haag en het bijpassende aantal zetels, in plaats van met de problemen van de mensen. Dat laatste is natuurlijk ook veel moeilijker.

Bij de Europese verkiezingen werd de PVV ook in Nieuwegein met voorsprong de grootste partij. Dat was overal aanleiding tot bezorgdheid en politieke discussies. Dat veroorzaakte op verschillende plaatsen ondoordachte uitspraken in de trant van die stemmers op Wilders zijn allemaal domme mensen. Net als al die Zwitsers?

Dat is de vraag maar. Ik heb eerlijk gezegd het gevoel dat stemmers op Wilders, en daar zijn heel veel jeugdigen bij, hopen dat hij dingen gaat veranderen in dit land. Navraag door onafhankelijke instanties bevestigt dat ook. Wilders wordt als progressief gezien! Daar is meer dan genoeg aanleiding voor wanneer we de bedroevende behandeling door overheden van problemen en van onze veiligheid en vrijheid zien. Daar zijn vele voorbeelden van. Vervelende Marokkaanse jongetjes in Gouda worden dan langzaam maar zeker, terecht of onterecht, een nationaal symbool van overheidsfalen. Wanneer Balkenende cs dat al niet onder de knie kunnen krijgen, hoe doen ze het dan met de echte problemen van ons land, vragen vele mensen zich af.

Wilders kan vaak vreemde mistanden aankaarten, waarna vooraanstaande ministers en andere politici vol overtuiging beweren dat hij alleen maar onzin uitkraamt. Dat is nu juist koren op de molen van al die mensen die dat niet vinden. Door dat te zeggen verklaart men de miljoenen Nederlanders die de mistanden net zo zien als Wilders ook tot idioten. Dat lijkt me pas echt dom.

Straks komen de gemeenteraadsverkiezingen in Nederland en in Nieuwegein. De vraag die ons bij de VSP bezig houdt is waarom er toen zoveel Nieuwegeiners op Wilders gestemd hebben. Wij denken dat ze dat vol overtuiging gedaan hebben en om allerlei redenen. Daarbij spelen Wilders meningen over de Islam en haar aanhangers misschien maar voor een deel of helemaal niet mee. Ook al wordt het tegenovergestelde natuurlijk beweerd. Vergeet niet dat het demoniseren van Wilders ook heel veel stemmen oplevert, zie D66. Wij willen daarom die Wildersstemmers uitnodigen tot een gesprek Wij willen weten wat ze willen bewerkstellen met hun stemmen en of ze ook een mening hebben over wat er in Nieuwegein gedaan moet worden.

Graag ontvangen we van de PVV stemmers voor eind december een berichtje dat ze geïnteresseerd zijn. Wanneer er voldoende belangstelling is zullen we in januari een bijeenkomst beleggen waar men per email voor uitgenodigd wordt. Doe gerust mee!Namens de VSP – Herman Troost

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren