PvdA Nieuwegein boos!

Uit regelmatige contacten met maatschappelijke instellingen blijkt dat het college van B&W momenteel gesprekken voert over bezuinigingen. Het lijkt daarbij te gaan om zeer forse bezuinigingen die het college oplegt aan deze instellingen. In een brief op basis art. 42 Regelement van orde stelt PvdA Nieuwegein vragen, want op geen enkele wijze wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de aanpak in deze en heeft het college verzuimd de gemeenteraad op de hoogte te stellen van de wijze waarop maatschappelijke instellingen in hun visie zullen moeten gaan functioneren.

Ook is de gemeenteraad niet op de hoogte van de wijze waarop het college, naar aanleiding van hun beleidsvisie, de gehele taakstelling voor de bezuinigingen heeft verdeeld over de instellingen. In de brief, welke u hier in zijn geheel kunt lezen, verzoekt de PvdA Nieuwegein het college per omgaande de gemeeteraad compleet te informeren over de wijze waarop de inhoud van “Nieuwegein Kiest!” is vertaald naar de gewijzigde taken van instellingen en de invulling van de bezuinigingen: de omvang, de verdeling en de realisatie-termijnen.

Juist doordat het college van B&W de raad niet informeert, hebben zij geen inzicht in het geheel van de keuzen en kunnen de raadsleden de geschrokken instellingen niet van de juiste informatie voorzien. Heet dat geen (mis)communicatie? Herman Troost heeft het erover in zijn column.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren