Een smakelijke puree die eigenlijk bij elk visgerecht past.
Nodig:
250 gram schone groene asperges
1 grote ui
1 teentje knoflook
olie
vers gemalen zwarte peper
zeezout
witte wijn
1 bekertje crème fraiche
voor 2 personen kabeljauwfilets
200 gram sugarsnaps
klontje roomboter
scheutje citroensap
De grof gesneden ui en geplette knoflook in weinig olie wat smoren.
Daarbij de groene asperges , een scheut witte wijn de peper en zout en het geheel 15 minuten zacht garen.
In een keukenmachine alles pureren met de crème fraiche tot een zachte puree.
De sugarsnaps aan de kook brengen met weinig zout, het vuur uitzetten en 5 minuten laten rusten in het hete water.
De kabeljauw met weinig olie en klontje roomboter bakken, wat peper en zout voor de smaak en met een scheutje citroensap afblussen.
Voor het serveren in een klein pannetje de aspergepuree even opwarmen.
Zelf geserveerd met gebakken aardappelen en wat mee gebakken grof gesneden bosuitjes. Eet smakelijk!