Publiek zingt mee met van Piekeren tijdens Nieuwegein Florisant

Afgelopen weekend hield Nieuwegein Florissant weer een prachtig concert op Fort Jutphaas. De opening van een reeks werd gedaan door van Piekeren, een zanger die, zoals hij zelf egt, 30 jaar op het punt van doorbereken staat.

Met zijn rasperige stem nam de zanger, schrijver en verhalenverteller de gasten mee in zijn leven. Het weer werkte mee en de opkomst was goed. De toeschouwers waren zeer enthousiast en zongen mee bij zijn mooie nummers.

Foto: Louise Mastenbroek

Nog tot en met 15 september zullen er meerdere concerten gegeven worden op het veld Bij de Fortwachter. De toegang is gratis en begint steeds om 16.00 uur. Op zondag 11 augustus is het de beurt aan de familieband ‘Liguster.’

Over Nieuwegein Florisant
Nieuwegein Florisant wil cultuur voor iedereen toegankelijk maken. Bij concerten, exposities en andere podiumkunsten zie je toch min of meer steeds hetzelfde publiek: familie van de uitvoerenden en liefhebbers van het genre. En zo blijven mensen in een bubbel.

Nieuwegein Florissant doorbreekt dit patroon door op onverwachte plaatsen een toegankelijk en laagdrempelig cultureel evenement te organiseren. Zo wordt een nieuwe publiek bereikt en maken inwoners van Nieuwegein kennis met de verschillende culturen en kunsten in de stad. Sinds begin dit jaar bracht Florissant al 1500 mensen samen in de buurt.

De beurt aan familieband Liguster
Zondag 11 augustus om 16.00 uur is het de beurt aan Liguster. Een veelzijdige familieband met moeder Helga Buitelaar die zingt, fluit, klarinet en doedelzak speelt en bluft er nog meer bij. Dochter Erin Blom is handig met snaren en zingt zo een tweede stem.

Dane Blom, de jongste wordt heel blij van de basgitaar en verzint er een derde stem bij. Johan van Drunen zingt ook maar slaat ook graag ……… op van alles en nog wat. Hij houdt op gitaar en allerlei percussiespul de groep aan de grond. Ze spelen gewoon waar ze zin in hebben: eigen werk, covers, oud, nieuw, meerstemmig, fris en anders, in het Nederlands of in de tuin! Zoals aankomende zondagmiddag op Fort Jutphaas.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk