Provincie Utrecht geeft opnieuw korting op aanschaf fietshelm

Wie een fietshelm aanschaft, kan daar 25 euro korting op krijgen bij deelnemende fietsenwinkels en ANWB winkels. De provincie Utrecht geeft vanaf vandaag namelijk korting op maar liefst 1000 fietshelmen voor inwoners van de provincie. In Nieuwegein doen de volgende winkels mee:

  • ANWB WC Cityplaza aan de Raadstede 70
  • Banierhuis Nieuwegein aan de Nedereindseweg 17
  • Giant Store Nieuwegein aan de Nijverheidsweg 12
  • Groen Tweewielers  WC Hoog Zandveld 24B

De fietshelmkortingsactie die de provincie en Doortrappen in mei organiseerden was een groot succes. Binnen 16 dagen waren er 1.000 helmen met korting verkocht. In september herhalen we daarom deze kortingsactie, zodat nog meer inwoners gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om een fietshelm met korting aan te schaffen’ aldus de provincie Utrecht.

Nederland kent een fietscultuur en fietsen is van alle leeftijden. Kinderen leren op jonge leeftijd fietsen en veel mensen blijven fietsen tot op latere leeftijd. Fietsen brengt veel positiefs met zich mee. Door lekker in beweging te zijn blijven we gezond, ervaren we vrijheid om zelf op pad te gaan en kan er genoten worden van de prachtige natuur in onze provincie. Maar met de toename van verschillende soorten fietsen wordt het steeds drukker en komen er steeds grotere verschillen in snelheden op hetzelfde fietspad. Niet iedereen went even makkelijk aan deze drukte op het fietspad. Wil je lekker en zeker blijven doorfietsen? Zet dan een fietshelm op en voel je zekerder in het zadel. Een fietshelm beschermt het hoofd bij een val of botsing via de energie-absorberende schuimlaag die in de helm zit.

Bescherm ook je kinderen
Een fietshelm kan fietsers van elke leeftijd extra bescherming bieden. Zelfs in een kinderzitje of in de bakfiets is een fietshelm al nuttig. Het moment dat een kind zelfstandig leert fietsen is ook een goed moment voor het introduceren van een fietshelm. Er zijn speciale kinderhelmen te koop, met leuke kleuren en prints. Sportarts Frank Backx, emeritus-hoogleraar sportgeneeskunde UMC Utrecht: “Als jonge kinderen leren fietsen en daarbij een helm dragen weten ze op oudere leeftijd niet beter of een fietshelm hoort bij je vaste uitrusting. Een fietsongeval voorkom je door veel te oefenen en altijd met een helm op!” Begin het nieuwe schooljaar daarom goed en koop met korting een fietshelm voor je (klein)kind en/of jezelf.

Het effect van een fietshelm
Draag een goedgekeurde fietshelm op de juiste manier, zodat hij optimaal beschermt tegen hoofd- en hersenletsel. Kies de juiste maat fietshelm, zet hem horizontaal op en stel de kinband goed af. Uit onderzoek blijkt dat fietshelmgebruik de kans op hersenletsel met één derde verlaagt. De kans op hoofdletsel wordt zelfs 62 procent kleiner door het dragen van een fietshelm.

André van Schie, gedeputeerde Mobiliteit: “Het is geweldig dat de eerste fietshelmactie een groot succes was en dat heel veel Utrechters nu een stukje veiliger op de fiets zitten. Als provincie maken we dan ook graag een tweede fietshelmactie mogelijk, want verkeersveiligheid op de fiets is soms van levensbelang. Zo dragen we bij aan het verminderen van letselongevallen op onze wegen en de verkeersveiligheid van onze inwoners.”

Vanaf 16 september krijgen inwoners van de provincie Utrecht bij aanschaf van een goedgekeurde fietshelm direct 25 euro korting bij deelnemende fietsenwinkels en ANWB winkels in de provincie Utrecht. Deze actie loopt tot en met 13 oktober of zolang de voorraad strekt. Er zijn 1.000 helmen met korting beschikbaar. De actie eindigt zodra dit aantal is bereikt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk