Prima trainingskamp eerste team JSV in Marrakesh

Het eerste elftal van JSV maakte vorige week een trip naar Marrakesh. Na een eerder gedane belofte van de voorzitter moest het er dit jaar van komen. Op maandag vloog het gezelschap vanaf Eindhoven naar Marokko. Daar aangekomen was het een feest van herkenning. Spelers en trainer kenden de organisatoren van de trainingskampen daar en twee van de heren waren zelfs in het verleden door Rick Testa La Muta getraind en bevriend met zijn zoons. 

Na een prima reis en aankomst in het hotel vertrok het team voor een verkennende tocht van Marrakesh bij nacht en werd er de volgende ochtend vroeg opgestaan om bij het nieuwe grote stadion van Marrakesh te kunnen gaan trainen.

JSV

Trainer Testa La Muta: ‘RKC was net voor ons geweest en wij konden direct van hun faciliteiten gebruik maken.’ Na twee uur intensieve training onder een half bewolkte lucht ging het gezelschap terug naar het hotel om daar een ontspannen middag door te brengen.

De volgende dag werd een gezamenlijke stadswandeling gemaakt en was iedereen vrij om de middag in de stad verder door te brengen. In het hotel werden er onderlinge kaartspelletjes gedaan aan de rand van het zwembad en maakte de teamleiding al links en rechts ruimte voor gesprekken met de spelers naar de 2e seizoenshelft toe. ‘

We zijn momenteel in de laatste fase van het verlengen van het contract met coach Rick Testa La Muta en dat was een prima aanleiding om ook met de spelers het gesprek aan te gaan en te kijken naar wat goed gaat, wat beter kan en hoe de 2e seizoenshelft er uit moet gaan zien. Discipline, focus, teambelang en samen vechten voor elkaar kwam daar veelvuldig in de gesprekken voorbij’ aldus het bestuur.

Op donderdag was het tijd voor de wedstrijd tegen jong Marrakesh. Daar bleken een aantal spelers aan toegevoegd te zijn die ook tegen RKC (1-1 gelijk spel) hadden meegedaan met het 1e elftal van Marrakesh. Het beloofde dus een zware pot te worden en de druk zat er vanaf het begin af aan ook op, met een brandende zon en temperaturen van 25 tot 27 graden.

Ondanks dat Marrakesh goed begon was het Anass die de 0-1 wist op te tekenen. Dat maakte dat Marrakesh alleen maar meer druk naar voren zette en na een individuele fout werd de bal op de stip gelegd. Tom ranselde de bal het doel uit en dus bleef het 0-1. Helaas sneed 10 minuten later de aanval van Marrakesh de verdediging van JSV aan flarden en stond het 1-1. Dat was ook de ruststand.

Na rust werden de nodige spelers gewisseld, maar de tegenstander had ruim 2 elftallen bij zich dus die kon naar hartelust spelers vervangen. ‘In het laatste kwartier van de wedstrijd vielen bij JSV de nodige spelers om van vermoeidheid en moesten we de zege aan Marrakesh laten. 3-1 was de eindstand, maar er was niet onverdienstelijk gevoetbald en uiteindelijk telde voor veel spelers de minuten meer dan de punten. Het was sowieso een eer om een ‘interland’ te spelen.’

Na de wedstrijd werd er gezamenlijk gedineerd in de stad en werd de vrijdag vooral benut om nog de laatste inkopen te doen en voor te bereiden op de terugreis. Met een tevreden gevoel en met het uitspreken van een woord van dank voor de organisatie en onze voorzitter voor het mogelijk maken van deze reis stapte iedereen met een goed gevoel de bus weer in naar het vliegveld.

Aanstaande zaterdag begint de competitie weer. Helaas zonder Tom, want die viel met een gemene blessure uit in de wedstrijd in Marrakesh. ‘We hopen hem weer snel terug te kunnen zien. En zien jullie graag zaterdag weer bij de wedstrijd thuis op Sportpark Galecop tegen Delta Sports.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren