Positief 2012

Iedere dag krijgt de mens meer ervaring. Ervaren in positieve en negatieve zin. Voor het nieuwe jaar wordt iemand nooit negatieve ervaringen toegewenst. Ook de negatieve mens in de samenleving krijgt dezelfde positieve berichten. Veel geluk, veel gezondheid en dat het dit jaar beter mogen gaan. Hoe wij op 31 december 2012 gaan terugkijken op dit jaar ligt aan ons. Dat heeft alles te maken met houding en respect. Als de laatste week van De Digitale Stad Nieuwegein wordt doorgenomen, dan zijn er diverse aanknooppunten. Een aantal voorbeelden komen langs:

CU/SGP vraagt aan de wethouder hoeveel ongelukken er zijn gebeurd op de kruising van de AC Verhoefweg en de Taludweg. Deze vraag is eigenlijk overbodig. Binnen de gemeente en de gemeenteraad is diverse keren over deze kruising gesproken. Steeds met het gevolg dat er niets aan werd gedaan. Verwacht men nu dat er wel adequaat gereageerd zal worden. Er is al jaren een ongelijkvloerse kruising gepland op dit kruispunt. Met enig respect voor het leven van een ander is het een verplichting om deze ongelijkvloerse kruising daadwerkelijk in gebruik te nemen. Bestuur het wordt u niet toegewenst, maar reageert u ook zo lauw als het uw naaste treft?

Dan een actie voor een 30 km. zone langs de Utrechtsestraatweg in Nieuwegein Noord. Een weg waar geen doorgaand verkeer mogelijk is en bestemd voor bewoners, lijndiensten en (brom)fietsers. Wie rijdt er nu zo hard op deze weg? De bestuurder van de lijndienst behoort tot een groep. Een andere groep zijn de bewoners zelf. Zal de laatste groep zonder enige handhaving zich aan deze 30 km snelheidsbegrenzing houden? Het is de houding van de bewoner die respect moeten tonen voor de wettelijk vastgestelde snelheidslimiet. Vraag eens aan de bewoners van de andere 30 km zones, welke snelheden hier gereden worden. Heel veel bestuurders moeten naar de opticien om het 30 km. bord te kunnen lezen.

Dan de bussen 999. Hier gaat men actie voeren dat zij een andere route moeten rijden. Navraag leert dat de 999 bussen via de S15 (A.C. Verhoefweg) moeten rijden. Ook dit is een kwestie van houding en respect. Het actievoeren hoeft niet nodig te zijn. Laten Connexxion, de gemeente en de politie de handen ineen slaan en ervoor zorgen dat de buschauffeurs zich aan de regels houden. Geef ze forse boetes of geen financiële beloning. Of geef ze strafpunten en bij 5 strafpunten moet men het rijexamen overdoen op eigen kosten. Een ander idee is de volgende: Maak net zoals bij het verkeersexamen en het begin van het schooljaar spandoeken die over de weg gespannen worden. Zet daarop de tekst: ‘Bus 999 via de S15’ en hang deze op bij de slagboom richting de Utrechtsestraatweg (zijde remise) en bijvoorbeeld over de Erfstede. Geen buschauffeur zal meer kunnen zeggen dat hij het niet wist. Bij het niet volgen van de aanwijzing volgt een schorsing. De chauffeur brengt immers de verkeersveiligheid in gevaar.

Als laatste een blik op de politiek. Het jaar 2011 heeft een stroom van artikel 42 brieven gegeven. Men vraagt zich af waarom? Waarom moet iemand nu een brief schrijven met vragen als deze ook gewoon beantwoord kunnen worden. Is de vraagstelling of beantwoording van de vraag niet duidelijk? Moet men schriftelijk vragen stellen om te zorgen dat het antwoord zoveel draagkracht heeft dat zaken uitgevoerd worden? Is het niet meer “Een man een man, een woord een woord?” Er mag geen houding ontstaan van: “Alleen op schriftelijke vragen krijgt u voldoende antwoord.” Als iets zwart op wit staat, wil het niet zeggen dat alles beter verloopt. Er is wel beter te wijzen, maar vergeet niet dat als er 1 vinger naar een ander wijst er 3 naar jezelf wijzen.

Laat voor iedereen 2012 een positief jaar zijn. Een jaar met respect voor elkaar, meer acceptatie en de juiste houding. Een jaar waarin alles soepeler kan verlopen en wij er met z’n allen voor zorgen dat de wereld minder snel verhard.

OnGein

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren