Voor dit romige, smaakvolle gerecht, genoeg voor 4 personen nodig:
250 gram risottorijst
100 gram doperwten
150 gram tuinbonen
150 gram snijbonen in stukjes
1 grote ui grof gesneden
2 teentjes knoflook geplet
2 theelepels oregano
200 blokjes pompoen uit vriezer
Zwarte peper
500 ml kruidenbouillon
100 gram crème fraiche
150 gram Parmesankaas
Olie
Scheutje droge witte wijn
Bereidingswijze
In een ruime pan wat olie verhitten en de ui met knoflook en de oregano smoren.
Daarbij de rijst, goed roeren zodat de olie aan alle korrels hecht.
De bouillon erbij inclusief de wijn en pompoen, onder regelmatig roeren ongeveer 20 minuten op het vuur, tot een romige structuur ontstaat en de risotto gaar is.
In ruim kokend water de doperwten, tuinbonen en snijbonen 4 minuten blancheren en opzij zetten.
Als de risotto klaar is de bonen erdoor roeren inclusief de kaas en crème fraiche, op smaak brengen met peper en zout. Nog even doorwarmen!
Eet smakelijk!