Politiek op de bres voor behoud Jeugdland

In de plannen voor de ontwikkeling van sportpark Parkhout/Hoog Zandveld is geen rekening gehouden met bouwspeeltuin Jeugdland. Omdat spelen en bewegen voor jongeren belangrijk is zal er een locatie voor de bouwspeeltuin moeten komen. Dat vindt de PvdA in Nieuwegein. Daarom dient de PvdA samen met een aantal andere partijen in de Nieuwegeinse gemeenteraad een motie in.

Onlangs zijn de eerste schetsen voor de nieuwe inrichting en ontwikkeling van de sportparken Rijnhuizen en Parkhout gepresenteerd. De voetbalverenigingen willen graag een upgrade van hun faciliteiten met kunstgrasvelden. De hockeyclub heeft een derde veld nodig. Daarmee kan sporten een impuls krijgen. Gelijktijdig komt er ruimte voor woningbouw in woonmilieus die we in Nieuwegein nog niet hebben.

In deze plannen is echter geen rekening gehouden met de nu aanwezige bouwspeeltuin. Jeugdland biedt kinderen de gelegenheid te spelen en bewegen met het bouwen van hutten. Ongeveer 600 kinderen uit Nieuwegein Zuid maken daar gebruik van. Nieuwegeinse politieke partijen vinden het van belang dat ook bouwspeeltuin Jeugdland een plaats krijgt in de nieuwe plannen van het sportpark. De PvdA wil dit onderwerp bespreken in de raadsvergadering van 30 januari en dient daarom samen met andere partijen een motie hierover in.

Dat bewegen en spelen belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen staat ook in het collegeakkoord. Daarom is het van belang dat naast de sportverenigingen ook de bouwspeeltuin Jeugdland een nieuwe plek krijgt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk