Politie lost brandstichtingen/diefstallen op

Door de wijkrecherche van het district Lekstroom is een groot onderzoek afgesloten naar inbraken, brandstichtingen, vernielingen en diefstallen. Er werden 35 strafbare feiten opgelost met de aanhouding van 19 verdachten.

De strafbare feiten werden gepleegd in de wijk Batau noord en zuid en vonden plaats in de periode van oktober 2000 en 20 maart 2001. Bijna alle verdachten zijn minderjarig, in leeftijd varierend van 15 tot 18 jaar en wonen allemaal in Nieuwegein.

De strafbare feiten werden gepleegd in groepjes van steeds wisselende samenstelling. De wijkrecherche van Nieuwegein kwam de groep verdachten op het spoor met de aanhouding van drie verdachten op 20 maart van dit jaar.

Getuigen zagen op die dag, tijdens de avonduren, dat drie verdachten met apparatuur liepen te slepen op de Moerbeigaarde. De politie hield het drietal (15,16 en 17 jaar oud) aan, waarna bleek dat de apparatuur was weggenomen bij een inbraak in het buurthuis de Bongerd. Uit het hierna ingestelde onderzoek kon de wijkrecherche van de wijkpolitie Nieuwegein de andere verdachten opsporen en werden de volgende feiten opgelost.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren