POG dient klacht in bij college van B & W

Het Platform Gehandicapten en Chronisch Zieken Nieuwegein hebben een klacht ingediend bij het college van B & W van Nieuwegein. Regelmatig krijgen zij klachten binnen met name van gehandicapten die moeilijk ter been zijn of in een rolstoel zitten, dat het gebruikmaken van het invalidentoilet beneden op de Passage op Cityplaza een zeer moeilijke en omslachtige gebeurtenis is.

Allereerst moet men met de lift naar boven om de sleutel bij de beheerder van de toiletten op Food Plaza te halen, wat vaak al een lange tijd vergt omdat de lift ook niet optimaal functioneert. Daarna moet men terug naar beneden om (eindelijk) naar het toilet te (kunnen) gaan en dan dezelfde weg opnieuw naar boven om de sleutel weer te retourneren. Volgens het Platform zijn een aantal opties om dit probleem op te lossen.

Tevens is het ook bijzonder lastig dat het invalidentoilet wordt gebruikt door het schoonmaakbedrijf als opslag. Hiervoor is dit toilet niet bedoeld: het toilet wordt hierdoor ontoegankelijk!

Eerdere correspondentie aan de Beheerscommissie Cityplaza heeft tot geen enkele reactie noch resultaat geleid. Derhalve is deze klacht bij het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Nieuwegein neergelegd.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren