Peter Geraedts (1950) schrijft drie boeken tegelijk

Dertig jaar lang was Peter Geraedts (1950) docent tekenen en Nederlands in het havo-vwo. Daarnaast werkte de Nieuwegeiner als beeldend kunstenaar. Zijn spirituele ontwikkeling begon meer dan 35 jaar geleden. Vanaf dat moment is het een doorgaande ontwikkeling geworden van bewustzijnsgroei en professionele opleidingen op het gebied van alternatieve en energetische geneeswijzen. De afgelopen maanden kwamen maar liefst drie boeken uit van deze Nieuwegeiner.

peter geraedts

peter geraedts

Zijn opleiding tot regressie- en reïncarnatietherapeut was de eerste aanzet tot een persoonlijke innerlijke transformatie. ‘Zeer ingrijpend maar achteraf voor mij te mentaal gericht was mijn opleiding tot NLP-coach. Mijn opleiding tot Feng Shuiconsultant leerde me onbevooroordeeld te kijken naar mensen en hun omgeving’ aldus Geraedts.

Omdat Geraedts zich meer aangetrokken voelde tot de ontwikkeling van bewustzijn en hartkwaliteiten is hij zich gaan bezighouden met familieopstellingen en met Inca sjamanisme. In zijn praktijk, Kanay healing in Nieuwegein, is hij werkzaam als ontwikkelingsbegeleider, coach, sjamanistisch healer.

Schrijven
‘Al vanaf mijn 15de had ik de behoefte om mijn creativiteit vorm te geven met schrijven en daarna met schilderen. Op de middelbare school schreef ik zeer vele gedichten, enkele verhalen en zelfs een toneelstuk. Tevens was ik lid van de schoolkrantredactie. Er zijn slechts enkele gedichten overgebleven van al dat werk. Vanaf mijn 30ste ben ik weer uitgebreid gaan schrijven en schilderen. Wat leidde tot uitgave van meerdere dichtbundels en vele exposities. Na een stilteperiode waarin ik me vooral met gezin en werk bezig hield begon ik rond 2005 weer met schrijven.’

Manier van werken
‘‘Asanja’s reis’ werd mijn eerste spirituele verhaal, dat puur geïnspireerd ontstond. Ik had slechts een vaag concept van het verhaal. De verhaallijn is al schrijvend ontstaan. Geleende tijd, mijn tweede spirituele verhaal, ontstond naar aanleiding van een droom die ik 3 x keer heb gehad. De hoofdlijnen van het verhaal en de hoofdpersoon waren dus bekend en van daaruit ben ik gaan schrijven. De verdere verhaallijnen zijn al schrijvend ontstaan. Ook mijn recentste roman ‘Het Arnolfini mysterie’ is op deze wijze ontstaan. Bij mijn roman ‘De pelgrim en het ongeziene’, een roman over het Incasjamanisme, is de informatie die ik wil overbrengen mijn leidraad geweest.’

‘Anders is het met de zelfontwikkelingsboeken Schaduwvader in het licht, Handboek persoonlijke ontwikkeling en Levensvragen voor groter bewustzijn. Daar heb ik zorgvuldig overwogen welke onderdelen erin moesten en in welke volgorde. De teksten zijn ontstaan door de kennis opgedaan bij mijn vele opleidingen en mijn ervaringen. Dat geldt tevens voor het sjamanistische handboek De wereld van Levende energie, dat eveneens in het Engels en het Duits is verschenen.’

Over de drie nieuwe boeken

Het Arnolfini mysterie, roman
Door een bijzondere ontmoeting wordt kunstenaar Onno van Son langere tijd geconfronteerd met oude, onverwerkte jeugdervaringen, met een groot geheim van zijn vader en met een vorig leven uit Gent in 1434. Hoewel zijn leven in eerste instantie volledig ontregelt, brengt zijn verbinding met de mysterieuze Arnolfini hem uiteindelijk levensgeluk en succes als kunstenaar. Het Arnolfini mysterie beschrijft Onno’s persoonlijke, kunstzinnige en spirituele ontwikkeling.

Levensvragen voor groter bewustzijn
Dit is een praktisch boek vol met indringende vragen die je zullen helpen om ervaringen, overtuigingen, weggestopte delen van jezelf helder te krijgen. Zodoende krijg je zicht op jouw huidige situatie, waardoor je mogelijke knelpunten van je leven kunt aanpakken. Het boek is ook praktisch qua vormgeving. Na een vraag is er een open ruimte om op te schrijven wat er in jou opkomt na  het doorvoelen van de vraag.

Als de ziel spreekt, spirituele gedichten
Een bundel met 30 levensgedichten waaronder het bekende Metamorfose, dat is opgenomen in De Fontein van Els van Steyn. De sfeer van de gedichten is zacht, inspirerend en ontroerend. De gedichten nodigen de lezer uit tot meeleven en tot introspectie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren