PENTekening: ‘De Speelgoedbank’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als livekarikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De originele lijn-tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie info@karikaturist.nl.

Deze week de een-en-veertigste: ‘Eind 2015 heeft Esmeralda Schuurink het stokje overgenomen van de oprichters van de Speelgoedbank in Nieuwegein. Met veel plezier wordt Esmeralda Schuurink het gezicht van deze Speelgoedbank die gevestigd is op het Kerkveld 63A. Samen met een enthousiast team van vrijwilligers gaat ze aan de slag. Esmeralda loopt al een jaar mee als vrijwilliger en heeft een duidelijke visie: ‘Speelgoed is natuurlijk voor iedereen. Een kind heeft speelgoed nodig om te ontwikkelen, zowel op motorisch als sociaal vlak.’ De Speelgoedbank is iedere maandagavond geopend tussen 18.30 uur en 20.00 uur naast buurthuis kerkveld.’ Jan Ibelings maakte een karikatuur van Esmeralda Schuurink (rechts) en een collega van haar.

UPDATE 23 februari 2018: Inmiddels is Esmeralda Schuurink niet meer werkzaam voor de Speelgoedbank

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren