Parkeergarage Theater in Nieuwegein krijgt uniek solar deck

Zonnepanelen op parkeergarage Theater in City Nieuwegein gaan ervoor zorgen dat de garage in de toekomst op zonne-energie kan draaien. Sunprojects, een bedrijf gespecialiseerd in zonnestroom installaties voor bedrijven en instellingen, plaatst de zonnepanelen. Ze komen op de bovenste parkeerlaag van de parkeergarage. De voorbereidingen zijn gestart en via een timelapse is de installatie van de zonnepanelen te volgen. Begin oktober is het solar deck klaar en kan het weer open voor parkeerders.

Solar

Op de foto: wethouder Marieke Schouten(r) en Arnoud van Druten Foto: Jan Buteijn

Wethouder Marieke Schouten: “Maar liefst 426 zonnepanelen worden maandag 26 juni a.s. vanaf de Nachtwachtstede op de parkeergarage gehesen. Dat zal een indrukwekkend gezicht zijn. Bij voldoende (zon)licht kan alle apparatuur van de parkeergarage Theater gebruik maken van de energie uit de zonnepanelen. De lichten, de liften, de ticketautomaten, de slagbomen, de e-laadpalen, enz. Ook de parkeergarage Stadshuis en de horeca in de plint van de Theatergarage kunnen deels gebruik maken van deze zonnestroom. Met deze bijdrage aan de energietransitie maken we City Nieuwegein weer een stapje duurzamer. Op weg naar de meest duurzame binnenstad van Nederland.”

Arnoud van Druten van Sunprojects: “Op parkeergarage Theater maken we op een slimme manier gebruik van de ruimte. Er wordt geen ruimte opgeofferd voor de zonnepanelen. We zorgen ervoor dat het bovenste parkeerlaag dubbel gebruikt wordt. Voor parkeren én voor het opwekken van energie. Straks staat je auto niet meer in de open lucht, maar onder een overkapping van zonnepanelen. Net of je onder een carport geparkeerd staat.”

Mobiele kraan voor hijsen materiaal
Voor het op de parkeergarage hijsen van alle materialen staat er op 26 juni a.s. een mobiele kraan op de Nachtwachtstede. Deze staat tussen de ingangen van parkeergarage Theater en parkeergarage Stadshuis. Hiervoor wordt een deel van de rijbaan afgezet. Het verkeer kan er langs. De parkeergarages blijven bereikbaar. Tijdens het installeren van de zonnepanelen is de bovenste parkeerlaag uiteraard afgesloten.

Als de zonnepanelen geplaatst zijn, krijgt het bovendek nog een nieuwe coating en worden staptegels aangebracht. De verwachting is dat het solar deck begin oktober open kan voor parkeren en e-laden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk