Katern

Papuavrouwen op de Thee-In

Het Multicultureel Vrouwenproject van de Stichting Welzijn organiseert op dinsdag 29 april van 13.00-15.00 uur de multiculturele THEE–IN voor vrouwen uit alle culturen en van alle leeftijden. De thee-In wordt gehouden in Buurtcentrum Kerkveld, Kerkveld 63 te Nieuwegein.

Deze keer staan de Papuavrouwen centraal. Vrouwen vanuit de Papuagemeenschap zullen over de cultuur vertellen. Sinds 38 jaar is er in Nieuwegein een Papuagemeenschap, die na de onafhankelijkheid van Indonesië naar Nederland is gekomen. Er zijn Papua’s vanuit de steden en vanuit het binnenland van Indonesië hier naar toe gekomen. Ondanks het feit, dat men al zo lang in Nederland is, zal men de cultuur nooit vergeten. Over het algemeen vindt men het uiterst belangrijk om de cultuur te behouden en door te geven aan de kinderen. Ook is er nog veel contact met de familie in het thuisland Papua. De situatie van de mensen daar is slecht, men leeft er onder mensonterende omstandigheden.

In Nieuwegein zijn er twee verenigingen actief. Er is de Papua Projectgroep Nieuwegein, die regelmatig activiteiten organiseert voor de gemeenschap en er is de stichting Usdatara, die zich richt op de ontwikkeling van speciale projecten in Papua (voorheen heette dit Irian Yaya).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk