Katern

Paarden en ezels gescheiden van publiek

De drie shetlandpony’s en twee ezels bij kinderboerderij IJsselstee zijn vanaf vrijdag 9 maart niet meer toegankelijk voor bezoekers van de kinderboerderij. Omdat in een aantal plaatsen rondom Nieuwegein het uiterst besmettelijke zogenoemde rhinovirus is uitgebroken, heeft de gemeente daartoe besloten.

Het virus is alleen overdraagbaar op paarden, kinderen en volwassenen zijn er ongevoelig voor. Aankomend weekeinde zijn alle evenementen met paarden in de omgeving afgelast. De maatregel dat de bezoekers van de kinderboerderij niet in de buurt van de paarden en de ezels mogen komen, is uit voorzorg. De paarden en de ezels zijn niet ziek en wel vanaf een afstand zichtbaar in de wei.

Volgens Lau Lagendijk, beheerder van kinderboerderij IJsselstee, wordt het virus heel makkelijk overgebracht via de mens. Het virus verspreidt zich via het slijm uit de mond van een geïnfecteerd paard. Hoe lang de maatregel geldt, is nog onzeker. Het pad van de pony’s en ezels is afgesloten. Het rhinovirus is een zeer gevaarlijke ziekte bij paarden, die kan leiden tot griepachtige verschijnselen. In het ergste geval treedt verlamming op. De kinderboerderij IJsselstee heeft het keurmerk vrij te zijn van besmettelijke ziektes.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk