OZB stijgt met 9,75%

IN JANUARI 2011 GAAT DE OZB OMHOOG IN NIEUWEGEIN MET 9,75%Ik ben benieuwd hoeveel Nieuwegeiners dit weten. Waarschijnlijk zijn de meeste mensen lekker gaan slapen met het idee dat de woonlasten niet zouden stijgen.
GroenLinks vraagt al enige jaren om het teveel betaalde aan de afvalstoffenheffing aan de burger terug te geven. We houden al enkele jaren geld over van deze heffing. Iedere keer was er weer een andere verklaring waarom dit nog niet gebeurde. Het lijkt wel alsof er bewust gewacht is met het doorberekenen van de voordelen die zijn behaald met de afvalstoffen, totdat deze laag genoeg was om de verhoging van de OZB te rechtvaardigen. Dit is niet de manier waarop je met je inwoners hoort om te gaan.GroenLinks vindt dat we moeten worden beloond voor het scheiden van ons afval. Daarnaast zouden de voordelen die de afvalmarkt ons biedt bij nieuwe contracten, moeten worden doorberekend. De afvalstoffenheffing is geen belasting en mag nooit meer dan kostendekkend zijn.
Het viel trouwens wel op dat naast GroenLinks alleen de CU/SGP deze onrechtvaardigheid aan de kaak heeft gesteld.
De VVD roept voortdurend dat de lasten niet omhoog mogen: vermindering van lastendruk. Dank zij de VVD is wel de HONDENBELASTING afgeschaft. Maar die €300.000, – moeten we nu met zijn allen alsnog bijpassen. Verder zijn er veel tarieven kostendekkend gemaakt zoals de begrafenisrechten met 33%. Maar het parkeren slechts met 1%.De PvdA, CDA en D66 hebben in de vorige collegeperiode al aangegeven de tekorten op de binnenstad te willen dekken met belastingverhoging via de OZB. Die zijn dan in elk geval consequent. Voor een uitgebreidere impressie van de algemene beschouwingen en onze motie, amendementen en algemene beschouwingen verwijs ik u graag naar  http://nieuwegein.groenlinks.nl/node/56347

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren