Ovenschotel zuurkool

Nodig voor een schotel voor 4 personen:

2 teentjes knoflook fijngehakt
1 grote ui in stukjes gesneden
olie
400 gram half om gehakt
500 gram zuurkool
8 grote aardappelen
2 jeneverbessen en 2 kruidnagels, fijngemalen in de vijzel
2 laurierblaadjes
200 gram mini tomaatjes halveren
200 gram geraspte oude kaas
200 gram fèta
1 theelepel oregano
1 theelepel tijm
peper
melk
1 klein bekertje crème fraiche
200 gram bacon

De aardappelen met de jeneverbes, kruidnagel en laurier gaar koken, afgieten en met de melk erbij stampen tot een puree. Daardoor de oude kaas en feta spatelen

In een pan in weinig olie de gahakt met de kruiden en peper naar smaak rul bakken, de laatste 5 minuten de bacon mee bakken. Daarbij de tomaatjes en crème frache

Een ovenschaal invetten met wat olie, daaarop de zuurkool, daarover het gehaktmengsel en afdekken met een laag puree.

In een voorverwarmde oven op 200 graden ongeveer een half uur bakken.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren