Ovenschotel met kippendijen

De dijen van een kip zijn de meest malse stukjes vlees van een kip. Het is lekker sappig en heerlijk zacht en is daarom uitermate populair. Nodig voor 2 personen:

6 kippendijen
2 grote uien
2 teentjes knoflook in schijfjes
1 winterpeen in stukjes
500 gram aardappelblokjes
Bosje oregano
Olijfolie
2 limoenen in schijfjes
Vers gemalen zwarte peper
1 eetlepel paprikapoeder
Zeezout
150 ml witte wijn

De oven voorverwarmen op 180 graden
De kippendijen in weinig olie even om en om bruin bakken

In een grote ovenschaal de kort voorgekookte (beetgaar) aardappelblokjes, grof gesneden uien, knoflook en wortel leggen
Daarop de takjes oregano leggen
Daartussen de knoflookschijfjes leggen en de schijfjes limoen
Veel grof gemalen peper erover ,de paprikapoeder en zeezout naar smaak
Daarbovenop de kippendijen leggen
De witte wijn erbij en ongeveer 1 uur garen in de oven.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren