Ovenschotel andijvie

Een verrassend lekker gerecht en eens wat anders met andijvie.

Nodig voor 2 personen:

400 gram gekookte aardappel schijfjes (niet helemaal gaar)
600 gram gesneden andijvie
400 gram gehakt
2 gesneden uien
2 teentjes knoflook
1 bakje creme fraiche
150 gram gebakken spekjes
2 eieren
200 gram geraspte kaas
theelepel nootmuskaat
theelepel fijngehakte salie
theelepel fijn gehakte oregano
zwarte peper
zout
olie

In een pan de uien en knoflook fruiten
Daarbij het gehakt en deze grof rul bakken
Dan de andijvie erbij en laten slinken
Overtollig vocht afgieten
Op smaak brengen met vers gemalen peper ,zout ,nootmuskaat en de salie en oregano
De gebakken spekjes erdoor scheppen
De eieren los kloppen met de creme fraiche en mengen met de andijvie

Het andijvie mengsel in een ovenschaal doen ,daarop de aardappel schijfjes en aftoppen met de kaas

Oven voorverwarmen op 180 graden en ongeveer 15 minuten afbakken.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren