Oud Nieuwegein en zijn beslommeringen

De Historische Kring Nieuwegein houdt maandag 20 oktober om 20.00 uur een dia-avond met als titel: ‘Oud Nieuwegein en zijn beslommeringen’. Een speciaal voor deze avond nieuw geschreven lezing, samengesteld uit nieuwe aanwinsten van de Historische Kring. Het onderwerp van deze serie houdt verband met de dagelijkse beslommeringen van de inwoners van Jutphaas en Vreeswijk in het verleden. Onder het motto: ‘Oud-Nieuwegein en zijn beslommeringen’ toont Piet Daalhuizen ruim honderd dia’s.

Onder beslommeringen verstaat Daalhuizen de ‘dagelijkse bezigheden’. Dat betekent mensen in vroeger tijden aan het werk en tijdens hun vrije tijd, geplaatst in het kader van oude dorpsgezichten. Onderwerpen als boerderijen, scheepvaart, bruggen, industrie, tollen, enz. passeren de revue. Er zijn bijvoorbeeld dia’s van het heien van de eerste paal voor nieuwbouw bij de Persil-fabriek en daaraan verbonden festiviteiten. Zo ook dia’s van de opening van Persil-fabriek in 1932.

De dia-avond, die maandag om 20.00 uur begint, wordt gehouden in kerkelijk centrum De Bron aan de Buizerdlaan. De toegangsprijs is 1 euro 20 voor niet-leden en leden/donateurs van de Historische Kring hebben gratis toegang.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren