Oud-burgemeester Nieuwegein overleden

Oud-burgemeester Mans Flik (PvdA) van Nieuwegein is zondag in zijn woonplaats Nieuwegein overleden. Flik was van 1979 tot 1990 burgemeester van Nieuwegein. In de begin jaren van de gemeente Nieuwegein heeft hij veel betekent voor de stad.

Flik werd burgemeester in de beginjaren van het ontstaan van Nieuwegein uit de dorpen Jutphaas en Vreeswijk. Voordat hij burgemeester van Nieuwegein werd, was Flik zes jaar burgemeester van de gemeente Vlagtwedde. Na zijn pensionering in 1990 was hij in 1992 waarnemend burgemeester van Goes en in 1995 van de Utrechtse gemeente Amerongen.

De politiek herdenkt de oud-burgemeester met veel respect. Raadslid Johan van Everdingen (VVD) ziet een markant bestuurder voor zich. “Na zijn pensionering bleef hij betrokken bij activiteiten in Nieuwegein,” zegt van Everdingen (VVD) over Flik. Bert Lubbinge (PvdA)maakte via Twitter maandagavond bekend dat Flik was overleden en herdenkt hem als een persoon die heel veel betekenis heeft gehad bij de opbouw van Nieuwegein. Lubbinge in een reactie: “Mans Flik was een doortastende bestuurder.” Vrijdag zal hij worden gecremeerd. Mans Flik werd 85 jaar.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren