Oranjekoorts en de Tompouce-index

Het WK 2014 is voor Nederland goed begonnen. Spanje werd vernederd en vanavond is Australie aan de beurt. Onze columniste Willeke Stadtman neemt onwetende vrouwen bij de hand en laat alwetende mannen verrassen met haar kundige commentaar. De rubriek ‘Appels & Peren’ heet tijdens het WK voetbal dan ook ‘Oranje Appels & Peren’.

De column en de wat kortere blogs zullen in een hogere frequentie dan normaal verschijnen. Vanuit Sao Paulo (Brazilië) zijn er bijdragen van onze speciale buitenlandcorrespondent, Lucie Vriesema (dochter van). Zij zal zich meer richten op de randverschijnselen. Deze keer een bericht uit Brazilië.

Lucie: ‘Het Politiek Café van Nieuwegein op 17 juni was geheel gewijd – aan hoe kan het ook anders – voetbal. Ex-voetballer en analyticus Jan van Halst was er te gast. Hij vindt het mooi dat Van Gaal zijn nek uit heeft gestoken door tegen Spanje 5-3-2 (daar heb je hem weer, dames!) te spelen. Maar om nou te zeggen dat Van Gaal deze uitkomst voorspeld heeft. Dat vindt hij echt klinkklare onzin. Zo goed waren we nu ook weer niet. In de eerste helft speelden we niet goed en we hadden de mazzel dat Van Persie met een wereldgoal net voor rust 1-1 maakte.’ Vandaag de derde column met als titel: Oranjekoorts en de Tompouce-index.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren