Opvoeden tot vrijheid van Meningsuiting

De moord op Theo van Gogh had overal kunnen gebeuren. Misschien ook wel in Nieuwegein.Radicale fundamentalistische elementen lopen overal rond. Vaak komen deze voor in bevolkingsgroepen, die zich achtergesteld voelen, niet begrepen of verwaarloosd.

Vrijheid van meningsuiting is een Europees cultuurgoed. Dit werd al verkondigd door een van de kanshebbers in de race naar de grootste Nederlander “Erasmus”. Dit recht moet beschemd en gekoesterd worden. Aantasting hiervan kan en mag niet gedoogd worden.

Dit betekent volgens mij dat de oudere generatie deze waarde door moet geven aan de jongere generatie! Opvoeden dus!! En als dit niet lukt moeten scholen, buren, buurtverenigingen, wijknetwerken, politie en de locale overheid deze taak overnemen. Grenzen aan onbetamelijk en moorddadig gedrag moeten gesteld worden, maar preventie via opvoeding is nog belangrijker. Voorkomen is altijd nog beter, dan harde heelmeesters.

Geacht College en mederaadsleden,

Dit betekent geen terugtrekkende overheid, die te vroeg de verantwoording bij de burgers gaat neerleggen. Sommige burgers kunnen dit niet aan. Dus “kies” voor versterking van de sociale infrastructuur in de wijken; benoem de problemen en investeer. Vluchten kan niet meer!!

Hans Reusch,

Fractievoorzitter D66 Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk