Optimist on Tour meert aan bij Museumwerf!

Kinderen die enthousiast worden van activiteiten op het water, zoals suppen, kanovaren of zeilen, kunnen 26 september vast in hun agenda zetten, want Optimist on Tour meert aan bij Museumwerf aan de Wierselaan in Vreeswijk.

Van donderdag tot en met zaterdag kan iedereen tot en met 12 jaar gratis kennismaken met watersporten onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde instructeurs. Daarnaast leren de deelnemers aan de activiteiten meteen van alles over water.

Gratis het water op
 Optimist on Tour is een initiatief van waterscoutinggroep Prins Bernhard en het Watersportverbond. Basisschoolkinderen uit de regio komen op 26 september met hun vriendjes en vriendinnetjes, naar Optimist on Tour om kennis te maken met kanovaren, suppen en zeilen. Dit kan elke dag va 15.00 uur tot 18.00. Op zaterdag zijn de kinderen al welkom vanaf 11.30 uur! De kinderen krijgen les van gecertificeerde instructeurs van het Watersportverbond. Het enige wat ze nodig hebben is een zwemdiploma A. Optimist on Tour zorgt voor de rest!

Ook meedoen?
Schrijf je van tevoren GRATIS in, dan ben je zeker van een plek! Aanmelden ter plekke kan uiteraard ook. In beide gevallen zijn bij de aanmelding toestemming van een ouder/verzorger en zwemdiploma A voorwaarden om mee te kunnen doen. Na aanmelding op locatie krijgen deelnemers een zwemvest uitgereikt en volgen ze een korte theorieles op de kant. Daarna mogen ze zelf aan het roer zitten van een Optimist, kanovaren of suppen. Na deelname ontvangen de deelnemers een echt diploma en meer informatie over watersportverenigingen en vaarscholen in de buurt.

Professor in het Waterlaboratorium
Vooraf of nadat de kinderen het water op zijn geweest, kunnen ze een bezoek brengen aan het Waterlaboratorium. Ook kinderen die wel fan zijn van watersporten, maar nog geen zwemdiploma hebben of het nog niet aandurven om het zelf te proberen, kunnen zich hier uitleven!

In het Waterlab veranderen alle waterfans spontaan in heuse onderzoekers met witte jas en veiligheidsbril om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises bijvoorbeeld drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Met deze proefjes leren kinderen over schoon water en een duurzame toekomst. Deelname aan het Waterlab is vrij toegankelijk, hiervoor hoef je je niet vooraf aan te melden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren