Oproep tot referendum

In de Molenkruier van 16 juni jl. stond bij de Openbare Bekendmakingen dat de gemeente Nieuwegein verzuimd heeft te melden dat op de per 1 oktober in te voeren Parkeerverordening in de wijk Doorslag de procedure tijdelijke referendum wet van toepassing is. Dit houdt in dat indien voor 6 juli aanstaande minimaal 239 aanvraagformulieren dienen te worden ingevuld op het gemeentehuis. Als dat aantal gehaald wordt dan dient aansluitend in een tijdsbestek van 6 weken 2877 kiesgerechtigden het referendumverzoek te steunen. Lukt dit eveneens dan kan er sprake zijn van een definitief verzoek voor een referendum waarbij de inwoners van Nieuwegein het parkeerbesluit kunnen afwijzen. In geval van afwijzing dient gemeenteraad het parkeerbesluit opnieuw te overwegen.

Van belang is dus om voor uiterlijk 6 juli aanstaande als inwoner van Nieuwegein een bezoekje te brengen aan het gemeentehuis om het formulier met het verzoek tot het houden van een gemeentelijk referendum daar in te vullen en af te geven.

Bovenstaand bericht mocht de redactie ontvangen van Ferry van Tol omdat, zoals hij zegt, veel mensen de Molenkruier niet hebben ontvangen, waaronder hijzelf, en vanwege aanbrekende vakantieperiode inwoners van Nieuwegein het gemakkelijk over het hoofd zouden zien. Aan u de actie indien u tegen betaald parkeren bent, anders niet zeuren!

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren