Oppasservice ter ondersteuning van mantelzorgers

Veel personen zorgen voor een partner of familielid die hulpbehoevend of dementerend is.Dit is een zware taak die met liefde wordt uitgevoerd, maar deze mantelzorgers hebben ook recht op en behoefte aan een verzetje of iets dergelijks.

Maar soms heeft de mantelzorger gewoon tijd nodig om b.v. naar de tandarts te gaan. Het probleem is veelal wie neemt de zorg voor de partner of het familielid over?

Het Rode Kruis, afdeling Nieuwegein gaat trachten dit probleem op te lossen door een oppasservice op te zetten. Deze service bestaat uit vrijwilligers die voor maximaal 4 uur per keer de taak van de mantelzorger overneemt. Voor deze oppasservice zoeken wij vrijwilligers, jong en oud, mannen en vrouwen enz. enz. Deze vrijwilligers zullen nadat zij speciaal zijn opgeleid maximaal 1 dagdeel per week of 2 weken worden ingezet.

De opleiding wordt door het Rode Kruis afdeling Nieuwegein georganiseerd en betaald. De vrijwilliger is via het Rode Kruis verzekerd. Heeft u belangstelling of wilt u meer informatie, neem dan contact op met mevr. G. Veltman, tel: 030 – 60 623 11.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk