Ophef rond asielbeleid in Nieuwegein

De VVD-fractie van Nieuwegein heeft geconstateerd dat er ophef is ontstaan over de uitvoering van gemeentelijke taken in het van rijkswege aangestuurde asielbeleid. Met name het uitzettingsbeleid van uitgeprocedeerde asielzoekers is onderwerp van discussie. De VVD-fractie constateert dat er een onduidelijke situatie dreigt te ontstaan doordat diverse groeperingen de rol van gemeentelijke bestuurders ten opzichte van de uitvoering van het rijksbeleid tot discussiepunt maken. Het gevoerde Tweede kamer debat heeft de onduidelijkheid niet geheel weggenomen.

Naar aanleiding van het bovengestelde heeft de VVD-fractie de volgende vragen:

1. Is het college met de VVD-fractie van mening dat het onwenselijk is dat de rol van gemeentelijke bestuurders in de uitvoering van rijksuitzettingsbeleid onduidelijk is of wordt?

2. Is het college van mening dat de gemeentelijke taken binnen het asielbeleid en uitzettingsbeleid binnen de bandbreedte van het rijksbeleid dienen te geschieden?

3. Kan het college aangeven of en op welke fronten het gemeentelijk beleid inzake asiel en uitzetting afwijkt van het landelijk beleid?

4. Heeft het college beleidsvoornemens om af te wijken van het landelijk beleid inzake asiel en uitzetting?

De VVD-fractie neemt graag kennis van de beantwoording van bovenstaande vragen die zij heeft gesteld in een ex artikel 42 brief aan het College van B & W.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren