Burritos op zijn Hollands zou je dit zacht smakende gerecht kunnen noemen. Eet het met in de oven gebakken aardappeltjes of gewoon met een stevig (zelfgebakken) brood. Een geurige knoflooksaus erbij is een goed idee ( behalve als je nog een afspraak hebt). Voor 4 personen/8 stuks
Pannenkoekjes
½ pak pannenkoekmix
ca. 4 dl melk
1 ei, vrije uitloop
50 g geraspte kaas, pittigVulling
1 ui
450 g spitskool
½ paprika
½ appel, zachtzuur
5 zongedroogde tomaatjes
½ theelepel kerriepoeder
ketjap
zout en peper
100 g roomkaas, naar keuze naturel of kruiden
1 grote teen knoflook
1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
zonnebloemolie grof zeezout
2 eetlepels geraspte kaas Extra: kleine koekenpan ; rechthoekige ovenschaal van ca. 20 x 30 cm Pel de ui en de knoflook.
Snij de spitskool heel klein, was de kool en laat uitlekken in zeef of vergiet.
Was de paprika, snij doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
Snij de tomaatjes in reepjes.
Maak van de ingrediënten voor de pannenkoeken een beslag van middelmatige dikte.
Verhit de koekenpan en rooster nu eerst de pijnboompitten.
Bewaar ze zolang in een schaaltje.
Bak nu eerst van het beslag kleine pannenkoekjes tot het beslag op is, maar sowieso acht stuks.
Bewaar de pannenkoekjes tussen twee borden.
Ondertussen de ui en de paprika in kleine stukjes snijden.
Een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan of grote koekenpan verhitten en ui en paprika zacht fruiten.
Voeg de spitskool en het kerriepoeder toe en laat meefruiten.
Schil de appel, snij de helft in kleine stukjes en voeg deze toe aan het koolmengsel.
Voeg een scheutje ketjap toe en laat onder af en toe omscheppen de groenten zacht en gaar worden.
Doe zolang een deksel op de pan.
Ondertussen de ovenschaal invetten en de grill van de oven aanzetten.
Strooi een heel klein beetje grof zeezout over de bodem van de ovenschaal. Haal dan de pan van het vuur en roer de roomkaas door de groenten.
Pers nu pas de knoflook boven de pan uit en schep even om.
Spreid de pannenkoekjes uit op een grote plank of schoon werkvlak en strooi de pijnboompitten erover.
Schep op ieder pannenkoekje 1/8 deel van de vulling en rol de pannenkoekjes op.
Leg ze naast elkaar in de ovenschaal op het zout.
Strooi de geraspte kaas in een streep over de rolletjes en zet de schaal 3 tot 5 minuten onder de hete grill.
Even erbij blijven tegen het verbranden.
De rolletjes direct serveren.Tip
Wil je de vulling iets pittiger?
Vegetariërs kunnen er een half bakje vega korreltjesgehakt aan toevoegen, die ze met de ui meebakken.
Vleeseters kunnen ca. 150 g rundergehakt rul meebakken met de ui of kleine blokjes ham samen met de appel toevoegen. Aan het beslag voor de pannenkoekjes kun je eventueel nog wat kruiden naar smaak toevoegen. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.