Opening tentoonstelling in de Tweede Verdieping

In de Tweede verdieping is maandag 28 april j.l. een tentoonstelling geopend. De tentoonstelling omvat tekeningen gemaakt door leerlingen van de basisscholen De Vleugel, De Evenaar en De Tweeklank. De tekeningen waren gemaakt naar aanleiding van het inspiratieboek ‘kind en Oorlog.’

Het inspiratieboek is in 2013 gemaakt door leden van het comité 4 mei Nieuwegein, en dit jaar zijn er enkele verbeterpunten in aangebracht. In het boek komen ook 2 verhalen van kinderen voor die afspelen tijdens de tweede wereldoorlog in Vreeswijk en Jutphaas. Gaandeweg het traject werd duidelijk dat dit materiaal zeer geschikt is als lesmateriaal voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Nieuwegein. Uit de evaluatie van vorig jaar werd dit ook bevestigd.

Dit jaar was er een pilot met drie scholen en de samenwerking met deze scholen verliep zeer goed, en mede hierdoor is deze tentoonstelling ook dit jaar mogelijk. Burgemeester Frans Backhuijs opende samen met Wethouder Renée Blom en twee leerlingen de tentoonstelling waarna iedereen de gelegenheid kreeg om de tentoonstelling te bezichtigen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk