Open Dag Prinses Beatrixsluis viel in de smaak

De Open dag op de 75 jarige Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein was afgelopen zaterdag een groot succes. Terwijl de sluis gewoon in bedrijf was, gaf Rijkswaterstaat aan ongeveer 500 van de in totaal 750 bezoekers een rondleiding achter de schermen. Publiek was enthousiast over deze kans. Op 14 september is nog een herkansing vanwege Open Monumentendag.

Al vanaf de vroege ochtend meldden veel bezoekers zich om alsnog een plek in een rondleiding te bemachtigen, de voorinschrijving in augustus was binnen twee dagen vol. De wachttijd liep al snel op naar anderhalf uur. Men maakte in de tussentijd onder andere gretig gebruik van de informatie die geboden werd over de derde sluiskolk die gebouwd gaat worden en ook voor kinderen waren genoeg activiteiten met water te doen.

Bezoekers waren geïnteresseerd en verheugd met de gelegenheid te kunnen rondkijken. Opvallend was de diversiteit aan bezoekers, variërend van studenten, tot kinderen die een sluis konden maken, buurtbewoners, geïnteresseerden van het vakgebied, schippers, en alle andere mogelijk geïnteresseerden. Een van de vele reacties: “Wat mij bij deze Open Dag opvalt, is dat er hier zoveel kennis is bij die medewerkers van Rijkswaterstaat. Dat is voor ons land eigenlijk een mooi exportproduct.”

Rijkswaterstaat ging een uur extra door met rondleidingen, maar biedt ook een herkansing: op kleinschaliger wijze is ook a.s. zaterdag de Beatrixsluis open ter gelegenheid van Open Monumentendag. Tussen 10.00 en 17.00 is de tentoonstelling over verleden, heden en toekomst van de sluis te zien en kunnen bezoekers onder begeleiding de heftoren op. Vooraanmelding is niet nodig.

Ook nodigt Rijkswaterstaat alle bezoekers en ieder ander uit, om mee te doen aan een fotowedstrijd over de sluis. Tot 1 oktober kan iedereen zijn foto’s insturen, de drie beste inzendingen worden met prijzen beloond. Meedoen kan via deze website.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren