Open dag en verkiezingsmarkt op zaterdag 4 maart bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Op zaterdag 4 maart houdt Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden een open dag, gecombineerd met een verkiezingsmarkt. Alle 14 politieke partijen, die meedoen aan de waterschapsverkiezingen van 15 maart aanstaande, presenteren zich op deze markt. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om kennis te maken met de wereld van het water. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 4 maart tussen 11.00 uur en 16.00 uur bij het waterschapskantoor aan de Poldermolen 2 in Houten.

Op de verkiezingsmarkt kun je kennis maken met de partijen en hun standpunten. Om een beter beeld te krijgen van het werk van het waterschap zijn er onder meer een mobiele dijkbewakingspost, presentaties over de aanpak van crises (zoals hoogwater, wateroverlast en droogte), over de bestrijding van muskusratten en het bevorderen van biodiversiteit op dijken, terreinen, oevers en in sloten.

Tijdens de dag geven ook medewerkers van het waterschap ook uitleg over het bedienen van meer dan 400 sluizen, gemalen en stuwen om het waterpeil en het zuiveringsproces van afvalwater in de rioolwaterinstallaties, op afstand te kunnen regelen.

Hier is het waterschap bezig met de vernieuwing van de Doorslagsluis in Jutphaas

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren