Onze scholen gaan weer beginnen: ‘Wees extra alert en pas je snelheid aan!’

Na de zomervakantie gaan de eerste scholen op maandag 26 augustus weer open. Dit zorgt voor meer verkeer en helaas meer ongelukken met fietsende scholieren. De gemeente roept automobilisten op om in deze periode extra op hun snelheid te letten. Zo zorgen we samen voor een veilige schoolroute voor onze kinderen.

Automobilisten en ouders aan zet
Gemeente Nieuwegein werkt samen met Veilig Verkeer Nederland door de campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ met spandoeken langs de weg onder de aandacht te brengen. Wethouder Ellie Eggengoor: ‘We roepen met deze campagne automobilisten op om extra alert te zijn en met gepaste snelheid te rijden om fietsen- de scholieren te helpen veilig op school te komen.’ Naar schatting wordt een derde van alle dodelijke ongevallen direct of indirect veroorzaakt door een te hoge snelheid. Daar kunnen we met z’n allen wat aan doen.

Jonge fietsers de dupe
In augustus en september zijn er bijna twee keer zoveel fietsongelukken onder kinderen onder de 12 jaar. Daarom is een verkeersveilige schoolomgeving cruciaal. VVN adviseert automobilisten om schoolzones te vermijden en moedigt ouders en kinderen aan om lopend of fietsend naar school te gaan.

Laat je niet afleiden in het verkeer!
Naast langzamer rijden, kan Nederland ook veiliger worden in het verkeer door vaker zonder afleiding en zonder smartphone te rijden (rij MONO). Het gebruik van een mobiel tijdens het rijden is een groot gevaar. Een fietsende scholier of een rood stoplicht kan hierdoor gemakkelijk over het hoofd worden gezien als de aandacht niet volledig op de weg is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk