Ontdek de natuur in je eigen buurt!

Hoe leuk is het om zelf de natuur te ontdekken, iets te maken voor de dieren of met natuurlijke materialen iets creatiefs te doen. Zoek je inspiratie voor leuke groene doe het zelf activiteiten? Ontdek met superleuke doekaarten wat in, voor of met de natuur te doen! Deze zomervakantie kun je bij buurtplein Doorslag en buurtplein Zuid een doeaart ophalen

Op de doekaart staan leuke activiteiten die je zelf of samen met je ouders kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan natuurbingo in je eigen buurt of zelf lekkere smaakwaters maken.  Vrijdagmiddag 5 juli jl. is het doekaartenrek bij buurtplein Doorslag door de meidenclub van Movactor onthuld. “Mag ik die ook mee naar huis nemen?” (Ja, dat mag dus zeker)

Deze doekaarten zijn gemaakt in het kader van Groen doet Nieuwegein goed. Het Groen doet Nieuwegein goed programma heeft als doel kinderen meer in contact te laten komen met natuur. Door middel van activiteiten en producten zoals doekaarten worden kinderen gestimuleerd vaker naar buiten te gaan.

Over ‘Groen doet Nieuwegein goed’
Het Groen doet Nieuwegein Goed programma, ‘Doe iets in, voor en met de natuur!’, heeft als doel dat kinderen vaker buiten zijn en de natuur ontdekken. We doen dit door samen met ouders, grootouders, leraren en andere mensen uit de buurt leerzame activiteiten in, voor en met de natuur te organiseren. Heb je interesse? Kijk dan vooral op deze website voor alle projecten.

Kijk voor alle doekaarten op de website van het Natuurkwartier in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren