Onnodig verlies handbaldames Nieuwegein

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Nieuwegein de uitwedstrijd tegen MIC uit Meerssen. De Marsna Iason Combinatie staat één plaats boven de dames van Nieuwegein met een gelijk aantal punten maar een beter doelsaldo.

De eerste helft was een gelijk opgaande strijd die vooral beheerst werd door de beslissingen van de scheidsrechters. Vele onduidelijke straffen voor beide partijen situaties die steeds weer anders werden beoordeeld waardoor het niet duidelijk was wat nu wel en niet mocht. De dames van Nieuwegein gingen volledig mee in het trage spel van de tegenstander en konden daardoor geen afstand nemen. Daarnaast werden vier van de vijf strafworpen gemist. De ploegen gingen dan ook rusten met een 9-9 stand op het scorebord.

Na rust het zelfde spel van de beide ploegen en de scheidsrechters. Tot aan de 42 minuut bleef het gelijk opgaan. Door weer een aantal onduidelijke tijdstraffen kon MIC een gaatje slaan van twee doelpunten en door het blijven missen van een aantal strafworpen lukte het Nieuwegein niet meer om het gat te dichten. De eindstand van de wedstrijd was dan ook 24-21 in het voordeel van MIC.

Daar waar eerder ook wedstrijden op karakter werden gewonnen, gaven de dames van Nieuwegein op dit front afgelopen zaterdag niet thuis. Trainer/coach Kees Toonen zag het allemaal met leden ogen aan. “Een slechte wedstrijd spelen kan, zeker gezien het proces waar we in zitten. Je probeert in zo’n situatie het tij te keren door mensen te wisselen”, gaat de coach verder, “maar dat bracht afgelopen zaterdag weinig effect. Dat is jammer, maar we moeten hier wel mee om leren gaan. Als team moeten we deze momenten analyseren en kijken hoe we het volgende keer anders moeten doen. Dat geldt voor de dames, maar zeker ook voor mij”.

Dinsdag staat de bekerwedstrijd tegen VOC in Amsterdam op het programma. Komende zaterdag komt de koploper op bezoek in Nieuwegein en gaan de dames weer knokken om de punten in Nieuwegein te houden.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren