Onkruid vlakbij erfgrens moeilijk te bestrijden

Door het groeizame weer van de afgelopen weken groeit het onkruid hard. Net als in de plantvakken moet ook het onkruid in de verharding aan het afgesproken beeld voldoen, namelijk B-kwaliteit. Dat is een afgesproken beeld over de hoogte en de hoeveelheid van het onkruid per vierkante meter. De gemeente laat de aannemer in de meeste wijken het onkruid in de verharding bestrijden met (selectieve) chemische middelen.

De aannemer neemt zo veel mogelijk verharding van de openbare ruimte mee in het onderhoud. Langs tuinen, gevels en schuttingen van particulieren is het moeilijk om alles mee te nemen omdat er altijd een kleine kans is dat er wat beschadigt. Denk hierbij aan planten die over de erfgrens groeien. De aannemer blijft daardoor een stukje uit de buurt waardoor het onkruid vlakbij de erfgrens blijft staan. Als u dat wilt, kunt u zelf dat stukje (van 30 centimeter vanaf de erfgrens) onkruidvrij houden.

De gemeente wijst u er op dat veel brandgangen niet in haar eigendom zijn maar in eigendom van de woningeigenaren waaronder ook de woningbouwcorporatie. De gemeente voert geen onderhoud uit op deze locaties. Die zullen dan ook door de bewoners of woningbouwcorporaties zelf bijgehouden moeten worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk