Onderzoek ‘Participatie van allochtonen’

In 2004 is onderzoek gedaan naar de participatie van allochtonen in Nieuwegein. Uit dit onderzoek blijkt dat de cijfers over formele en informele participatie van de allochtone bevolking in Nieuwegein gunstig zijn ten opzichte van allochtonen op landelijk niveau, met name waar het gaat om onderwijs en arbeidsmarktparticipatie.

De werkloosheid van de allochtone bevolking in Nieuwegein is echter nog altijd hoog en de deelname aan het sociaal-maatschappelijk leven blijft achter bij dat van de Nieuwegeinse bevolking als geheel. Verder wordt geconcludeerd dat deze achterstand voor mensen van Turkse- en Marokkaanse afkomst en vluchtelingen ongunstiger is dan voor anderen.

De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt voor de actualisering van het Nieuwegeinse inburgering- en integratiebeleid. Het nieuwe inburgeringbeleid zal naar verwachting het 1e kwartaal 2005 worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Het integratiebeleid wordt in de loop van volgend jaar bijgesteld op basis van de nieuwe gegevens.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren