Onderhoud Bossenwaard

Team Rijntakken verzorgt in opdracht van Rijkswaterstaat vanaf volgende week tot en met vrijdag 20 september aanstaande onderhoud aan de uiterwaarden aan de Nederrijn, Lek, Waal en Merwede. Zo ook in de Bossenwaard bij de A2 en Jan Blankenbrug in Nieuwegein. Tijdens het onderhoud blijft de Bossewaard toegankelijk.

Rijkswaterstaat heeft de wettelijke verplichting om de begroeiing in uiterwaarden binnen de norm te houden. In de Bossenwaard zijn meerdere plekken waar begroeiing staat, waar dat niet mag voor de waterveiligheid en waterkwaliteit. Het gaat vooral om wilgen.

De Bossenwaard, uiterwaard en meer
De Bossenwaard, een natte uiterwaard langs de Lek bij Nieuwegein. Een gebied ontstaan door herinrichting in het kader van Geef de Rivier de ruimte.

Tussen 2010 en 2015 werden er onder andere nieuwe geulen gegraven en bestaande verlegd. Hierdoor kan nu het overtollige water uit de Lek tijdelijk opgeslagen worden. De Bossenwaard kreeg daarnaast tevens de functie van natuur- en recreatiegebied. Een natuurgebied dat zich sindsdien heeft ontwikkeld als een gevarieerd gebied dat voor natuurfotografen bijzonder interessant is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk