Omeletje Cheddar

Lekker smeuïg lunchgerechtje, makkelijk en met weinig ingrediënten te maken. Ook lekker met gebakken aardappels.
Met de ingrediënten van de omelet kun je natuurlijk weer zelf variëren, maar…de cheddar is een must. Voor 2 personen
2 à 3 eieren (vrije uitloop/scharrel)
melk
zout en peper
1 kleine ui
¼ rode paprika
¼ bakje champignons
3 plakjes cheddar light (Lidl)
stukje margarine Pel de ui en snij deze in halve maantjes.
Was de paprika en snij er een kwart af, haal zaad en zaadlijsten van dit stuk.
Veeg de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Breek de eieren in een kom en klop ze los met een flinke scheut melk en zout en peper.
Verhit een stukje margarine in een koekenpan en fruit de ui even aan.
Voeg de paprika en de champignons toe en bak de groenten halfgaar.
Zet de kookpit laag en schenk de geklopte eieren over de groenten.
Schuif de groenten even kort door de eiermassa en verdeel deze dan over de bodem van de pan zodat die helemaal bedekt is.
Laat het ei langzaam stollen op een lage pit, eventueel met een deksel schuin op de pan.
Als het ei nog net vochtig is, de plakjes cheddar over de omelet verdelen en laten smelten.
Serveer de omelet als hij nog wat vochtig is, met versgebakken brood en/of gebakken aardappelen. Lunchgerecht
Tijd 15 à 20 minuten Tip
Volgens “kenners” moet je een omelet niet met melk maar met water maken omdat hij dan minder aan de pan zou blijven kleven. Weetje
Cheddar is een van oorsprong Engelse kaassoort die gemaakt wordt van koemelk. De Cheddar heeft een typische lichtgele kleur, die veroorzaakt wordt door het gebruik van de kleurstof orleaan. Deze kleurstof wordt gewonnen uit de vrucht van de Zuid Amerikaanse Orleaanboom en wordt ook gebruikt voor o.a. het kleuren van lippenstift en zeep. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk