OM eist zes maanden cel tegen moeder die zoontje (8) een föhn liet stelen bij de Mediamarkt in Nieuwegein

Het Openbaar Ministerie (OM) eist een gevangenisstraf tegen een 26-jarige vrouw die haar zoon van acht jaar oud iets uit een winkel zou hebben laten stelen. De vrouw werd zelf eerder al veroordeeld voor winkeldiefstallen. Dit keer wil het OM dat de vrouw zes maanden cel krijgt, omdat ze in februari haar zoontje een föhn zou hebben laten stelen bij de Mediamarkt in Nieuwegein.

Föhn van 500 euro
Het ging om een speciale föhn, een Dyson Airwrap, die meer dan vijfhonderd euro kost. Het achtjarige kind zou in opdracht van de vrouw de föhn hebben gepakt en zonder te betalen langs de kassa zijn gelopen.

De 26-jarige verdachte heeft geen vaste woonplaats en is bekend bij het Openbaar Ministerie voor het plegen van winkeldiefstallen. Een woordvoerder van het OM zegt dat de vrouw nu verder gaat dan ze eerst deed. “Zij betrekt niet alleen zichzelf, maar nu ook haar minderjarige kind bij de criminele feiten.”

Het OM vindt dat de geschiedenis zich herhaalt en dat de kans ontstaat dat haar zoon net als haar vaker gaat stelen.

Mensenhandel
De vrouw wordt niet alleen verdacht van het plegen van de winkeldiefstallen, maar ook van mensenhandel. Dat is, omdat ze volgens het OM haar kind heeft aangespoord om te stelen. Het OM eist daarom een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk