Oefenpot van JSV 1 tegen Nita resulteert in 2-0 winst

Afgelopen dinsdag was het dan zo ver, het eerste echte oefenpotje van het eerste team van JSV. En niet tegen zomaar een tegenstander, nee, het mocht meteen tegen Nita. Niek de Heuvel: ‘Nadat Nita en wijzelf een oefenwedstrijd in het water zagen vallen het weekend daarvoor hadden we elkaar snel gevonden voor de dinsdagavond op Sportpark Galecop. Met dank aan Olaf, die in zijn zwart-witte hart ook nog wat ruimte heeft voor Nita en het contact tussen de leiders van de beide teams wist te leggen.’

De voorbije weken had het eerste team van JSV, samen met de voetballers onder de 23 jaar (-O23), al intensief getraind. Dit onder het toeziend oog van trainer Rick Testa La Muta en Remco Sandbrink, dus het werd wel tijd voor een krachtmeting. ‘Vorig seizoen deed Nita knap mee in het linker rijtje en met weinig mutaties in de selectie stond daar al een goed collectief. Daarbij was dit voor hen al de 3e oefenwedstrijd dus we konden aan de bak’ aldus Niek.

Met veel nieuwe spelers en ondersteuning van een aantal -O23 spelers, begon JSV vol goede moed aan de wedstrijd. Met nieuwe aanvallende impulsen van Anass Channouf en Amin Darghal die na een seizoen weer terug zijn gekeerd, de ervaren Tefvik Ceyar en Oussama el Jerari en goede ondersteuning vanuit middenveld en verdediging, waar de bekende gezichten van Damian Tjon, Robin van Tilburg en de van het 2e overgekomen Jorn van Vliet zich lieten zien, gesteund door nieuweling Toufik el Ouafi, Kevin Kap, Mitchell Wiafe Kissie en de ook teruggekeerde Mathijs van Nieuwkerk op de goal, zette JSV vanaf de eerste minuut Nita sterk onder druk, wat binnen 10 minuten resulteerde in twee fraaie doelpunten van Anass Channouf en Oussama el Jerari.

‘Vooral de strakke kopbal in de kruising was een pracht van een doelpunt.’

Daarna bleef JSV heer en meester op het veld, wat helaas tot enige frustratie leidde aan de kant van Nita, met als gevolg dat Anass na 30 minuten naar de kant moest na een behoorlijk grove charge op de enkel. Gelukkig stond hij na de wedstrijd al weer redelijk fit in de kantine. Met goede druk naar voren, veel positiewisselingen en een handvol kansen gingen beide teams rusten met een stand van 2-0, al had het eigenlijk al 4 of 5-0 moeten staan. ‘Dat was eigenlijk ook het enige waar Rick met een kritische blik naar keek, het niet benutten van de vele 100% kansen. De scherpte was er soms net niet, maar het zag er hoopvol uit en er blijft nog genoeg tijd om verder te kneden.’

In de 2e helft kwam Nita wat sterker voor de dag en kreeg JSV het wat moeilijker. Omdat het een oefenwedstrijd is was dit een mooie gelegenheid om alle spelers die al in training waren aan het werk te zien dus na rust kregen Xavi Spies, Merouan Ezzarouali, Ibi Konate, Faris Achfie en Matin Padzak ook hun kans hun kunsten te vertonen. Dat deden zij zeer verdienstelijk. Ook in de 2e helft creëerde JSV veel kansen maar hadden de spelers net het geluk niet of te veel tijd nodig om te kunnen scoren, waardoor doelpunten uitbleven. Helaas wist Nita volledig tegen de verhoudingen in nog wel doelman Tom van der Wulp te verschalken, die in de 2e helft onder de lat plaats mocht nemen maar echt gevaarlijk werd het niet meer, waarmee tevreden de kleedkamer werd opgezocht.

‘Zoals Nita zelf zei na afloop hebben zij nog wel wat huiswerk te doen en waren zij, maar ook de toeschouwers op de tribune onder de indruk van dit nieuwe JSV. Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar het is een hoopvolle start en we kijken uit naar het vervolg.’

Zaterdag 19 augustus mag het eerste team van JSV aantreden tegen Renswoude 1. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur en wordt gespeeld op Sportpark Galecop.