Oefening Luchtmacht en Landmacht

Van maandag 9 tot en met zaterdag 21 september vindt de internationale militaire oefening Falcon Leap plaats. Vanaf Vliegbasis Eindhoven oefenen militairen van de Koninklijke Landmacht en Luchtmacht boven Nederland en België met het droppen van vracht en parachutisten. Tijdens deze oefening vliegen militaire vliegtuigen ook over Nieuwegein en zullen ze doordat ze laag vliegen beter zichtbaar en hoorbaar zijn. Na 23.00 uur wordt er niet gevlogen.

De internationale oefening is georganiseerd door de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht. Tijdens de oefening verzorgen de vliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht – samen met verschillende andere landen en internationale partners – het luchttransport. Voor de piloten is het trainen van laagvliegen een belangrijk onderdeel van de oefening.

Negen deelnemende landen
Aan Falcon Leap doen 9 landen mee. Naast Nederland zijn dat Duitsland, Griekenland, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

De oefening richt zich op internationale samenwerking bij luchtlandingsoperaties. Door te oefenen met personeel, uitrusting en vliegtuigen van andere landen verbeteren de deelnemers hun procedures en samenwerking (de interoperabiliteit).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk