O.B.S De Krullevaar naar Duitsland

Leerlingen van groep 8 Openbare Basisschool De Krullevaar en De Veldrakker stapten woensdagochtend 18 april in de bus naar Ahaus in Duitsland. Na het bezoek van hun uitwisselingspartners medio maart, is het nu de beurt aan de Nederlandse kinderen om naar Duitsland te gaan. Het is de bedoeling dat de kinderen onderling vooral Engels praten. Leerlingen van De Krullevaar en De Veldrakker krijgen vanaf de kleuterklas Engelse les en bij het Duitse bezoek in maart bleken zij zich al goed in het Engels te kunnen redden. Vrijdagmiddag 20 april komen de leerlingen weer thuis.

In Duitsland gaan de kinderen, samen met hun Duitse uitwisselingspartners, de stad Ahaus ontdekken via een speurtocht, is er een spellencircuit en gaan ze midgetgolfen. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om bij het Duitse gastgezin door te brengen. Om het enthousiasme voor het Vroeg Vreemde Talen Onderwijs (vvto – op de basisscholen) en tweetalig onderwijs in het voortgezet onderwijs te stimuleren, wordt dit hele uitwisselingsproject gesubsidieerd door het Europees Platform.

Openbare Basisschool De Krullevaar (in de wijk De Doorslag) is al sinds 2002 een VVTO school (vroeg vreemde talen onderwijs), alle leerlingen krijgen al vanaf groep 1 Engelse les. Leerlingen op De Veldrakker (in de wijk Batau Noord) krijgen sinds 2006 Engels in groep 1. Met deze uitwisseling in groep 8 krijgen ze een goede eerste indruk van de internationale mogelijkheden van tweetalig vervolgonderwijs.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk