Nog steeds onzekerheid over ingebruikname uitgebrande lokalen

In oktober 2005 zijn bij de Lucasschool drie lokalen afgebrand, derhalve maken zij sindsdien gebruik van de lokalen die in het gemeenschappelijke schoolgebouw van Lucas en Veldrakker “leeg” stonden. Dit heeft er in geresulteerd dat De Veldrakker het afgelopen jaar, naast de twee bestaande, geen derde kleutergroep kon beginnen. Door de vele nieuwe aanmelding gaat de school na de vakantie echter wel met drie kleutergroepen van start. In welk lokaal is echter nog onzeker.
De herbouw van de uitgebrande lokalen is door allerlei oorzaken nog steeds niet in orde. In het meest gunstige geval is er na de vakantie één lokaal klaar en kan men het lokaal in de middengang tussen Lucas en Veldrakker gebruiken. Volgens de gemeente moet dit mogelijk zijn. Het andere scenario zou zijn dat het speellokaal van de kleuters een aantal weken als leslokaal dienst moet gaan doen, maar daar is men op De Veldrakker allerminst een voorstander van. Mocht het echter nog langer gaan duren dan zullen alle klassen een lokaal moeten opschuiven en gaat het handenarbeidlokaal, dat nu door de hogere groepen gebruikt wordt, als gewoon klaslokaal dienst doen.
In ieder geval garandeert de directie van De Veldrakker de ouders en leerlingen dat alle kinderen maandag 21 augustus in een lokaal kunnen beginnen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk