Nieuwegeinse woningmarkt 1e kwartaal 2014

Afgelopen week publiceerde de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) de cijfers over het eerste kwartaal van 2014. Een korte samenvatting van deze landelijke cijfers leest u hier. Maar hoe zien de cijfers over het eerste kwartaal 2014 er voor de Nieuwegeinse woningmarkt uit?

“Sinds de zomer van vorig jaar zien wij dat het aantal te koop-staande woningen in Nieuwegein afneemt. Deze trend heeft zich het eerste kwartaal van 2014 ook doorgezet” aldus Rob Moen van Reinerie Garantiemakelaars in Nieuwegein.

Het aantal verkochte woningen in Nieuwegein van 94 stuks in het eerste kwartaal 2014 zit, sinds het eerste kwartaal van 2011, weer in de lift. En dat is gunstig aangezien er in de maanden januari, februari en maart altijd minder woningen worden verkocht dan in de overige maanden van een jaar.

De gemiddelde transactieprijs is dit kwartaal ook toegenomen. Deze staat nu op € 196.611,-. Rob Moen licht toe: “De gemiddelde transactieprijzen zijn bij appartementen, twee-onder-een-kapwoningen en tussenwoningen gestegen. Door de afname van het woningaanbod merken wij dat bij bepaalde typen woningen krapte ontstaat. Dit verklaart waarschijnlijk waarom de prijzen weer licht stijgen.”

Opvallend is dat er in het eerste kwartaal van 2014 relatief veel vrijstaande woningen zijn verkocht, namelijk 7 stuks. In het laatste kwartaal van 2013 vond in dit segment geen enkele transactie plaats. Verder zijn er 31 tussenwoningen, 21 hoekwoningen, 3 twee-onder-een-kapwoningen en 32 appartementen verkocht.

Reinerie Garantiemakelaars Nieuwegein verwacht door het positieve sentiment op de woningmarkt dat de stijgende lijn zich zal doorzetten. Echter zal dit de komende tijd nog wel gepaard gaan met de gebruikelijke golfbewegingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren